blogs/verhalen

Pinocchio

Vecchio Pinocchio

Een paar jaar terug op doorreis zag ik vanaf een terrasje in Sinalunga een marktkoopman aan het eind van de markt liefdevol een grote Pinocchio in zijn auto op de passagiersstoel zetten nadat deze niet verkocht was. Ik vroeg of ik een foto mocht maken. De en uiteraard volgde er een gesprek. De man verkocht gebruikte spullen die uit films kwamen ( props uit Cinnecvittà) waaronder deze zeer oude Pinocchio van massief hout. Loeizwaar en nog restanten aan zijn lijf van zijn marionetten verleden. Alleen de oogjes waren nieuw.

Na een interessant gesprek over Italiaanse films kon ik Pinocchio kopen voor €20 . Tot vreugde van het hele terras mocht Pinocchio aanschuiven aan onze tafel en moest ik hem daarna het hele dorp uit dragen , gelukkig bergaf en met vele ‘ ciao Pinocchio, ma dove vai’ geroep en gelach achter ons aan.

Je snapt dat Pinocchio nog ruim 4 weken mee op reis moest want dit was pas de eerste tussenstop. Hij zit nog steeds bij ons in de kamer nadat hij in Calabria, Basilicata, Puglia, Abruzzo, Molise , Le Marche en Piemonte en natuurlijk in mijn Vieste💙 is geweest……

( de oogjes laten we nog een keer restaureren)