Gargano

Partners in Vieste

Er zijn een aantal vaste partijen met wie ik al jaren samenwerk in Vieste.; ik stel er een paar voor

UIteraard met onze vrienden de familie Medina en ik. Ik verkoop hun olijfolie in NL en we organiseerden een aantal malen de olijftrips. Ze hebben een kleinschalig vakantiepark met huisjes tussen het groen. een zwembad op hoogte en zitten vlakbij de zee en op 10 wandelminuutjes van het centrum. Kijk voor meer : https://www.villaggiosabbiadoro.com/

Natuurlijk kun je Vieste ook heel mooi vanaf het water bekijken. Er gaan twee maal daags grote platte boten maar die zijn heel massaal . Wil je een gepersonaliseerde tocht dan raad ik mijn partner VIESTE SEA ADVENTURE aan. Michele Cavaliere heeft jaren ervaring als skipper en heeft inmiddels twee boten varen. Er zijn veel mogelijkheden . Wil je met je eigen gezelschap tot 8 personen of een romantische tocht met je geliefde, dat kan. Wil je een aperitivo aan boord, kan ook en tijdstip in overleg. In het hoogseizoen echter alleen in de ochtend en middag vaste vaartochten van drie uur. Voor mijn klanten biedt hij ook gratis snorkelsets. Lees ook het blog dat ik erover schreef.https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/puglia/maak-een-heerlijke-boottocht-langs-de-kust-van-het-schiereiland-gargano/

Cantine Merinum raad ik aan als het om een wijnproeverij gaat. De enige wijn in Vieste gemaakt en Cinzia vertelt je er alles over. Een rondleiding hoort zeker tot de mogelijkheden. In de zomer kan de proeverij ook in het veld georganiseerd worden.

Oleificio Fratelli Vieste dit familiebedrijf produceert niet alleen eigen olijfolie ( en verkoopt aanverwante producten) maar is tevens perserij voor veel olijfolie boeren in de omgeving. Vanaf eind oktober zijn ze in bedrijf maar je bent het hele jaar door in de showroom welkom en kunt hier de verschillende soorten olijfolie proeven. Wil je een proeverij dan kan ik dat regelen.

La Rinascita dei trabucchi storici ( experience op het vissersplatform)

De Stichting met de prachtige naam heeft een even prachtig doel: het opknappen en in ere herstellen van de eeuwenoude trabucchi, de vissersplatformen aan de kust van Gargano. Tijdens de trips nemen we je graag mee voor een echte demonstratie en vertellen de vrijwilligers je alles en zelf meehelpen behoort tot de mogelijkheden. Maar je kunt ook zelf een experience boeken. Lees er alles over op hun site.www.trabucchidelgargano.org