Molise

Olijfpluk trip 2024

Een echt unieke ervaring is het programma rond de olijfoogst. A jaren een succes in Vieste maar dit jaar gaan we het ook aanbieden in Molise. Een kleinschalige experience rond de traditie van de oogst van de olijven in het najaar. Uiteraard alles samen met de locals. Kleine groepjes, max 6 personen.

Programma voorbeeld Molise ( eind oktober/begin november exacte data volgen en zijn afhankelijk van de vluchten)

dag 1 aankomst, welkomst aperitivo met wat lokale lekkernijen bij de bar. Gelegenheid om op te frissen, te settelen in je onderkomen. Tour van de botteghe in de borgo. In de avond een kennismaking met de locals en eten bij de trattoria.

dag 2 vertrek in de ochtend naar het land voor de pluk, uitgebreide lunch ter plekke. Avond vrij te besteden( opties hiervoor volgen)

dag 3 naar de oleificio voor de olijfpers, gevolgd door een proeverij. Middag naar de tempel in de avond een workshop pasta maken bij de trattoria en gezamenlijk eten.

dag 4 extra opties: wandel- of fietstocht in de omgeving, met diverse culturele en culinaire stops. Of met de bus naar Campobasso, museumbezoek, stadswandeling en lunch. Of naar een wijn cantina. Avond naar de pizzeria als afsluiter. Extra bonus bij dit programma is dat je veel contact hebt met de locals en wil je een woordje Italiaans leren spreken of oefenen dan zit je hier goed. Het is een dorp en iedereen knoopt wel een praatje aan. het programma is nooit vastomlijnd en er is voldoende vrijheid voor eigen inbreng.

Verblijf in San Giovanni in Galdo. Er zijn mogelijkheden in een vakantiehuis, appartementen in de borgo en een B&B. Ontbijten doen we in de bar, er is een trattoria voor lunch en diner. Voor een pizza wijken we uit naar een ander dorp en voor wie iets anders wil zijn er mogelijkheden in Campobasso, dat ligt op 10 minuutjes rijden.

Het volledige programma volgt. Heb je interesse geef je dan vast vrijblijvend op via de mail.