Gargano

Eten & drinken in Vieste

APERITIVO TIME

White Bart’s Café, Via Vittorio Veneto 5. Of je nu voor een cocktail, glas wijn gaat of voor een espresso, zelfs tot avonds laat, je drinkt hier ook de beste Negroni sbagliato van Vieste. Bart heeft altijd noviteiten zoals koffie alternatieven. Modern ingericht, mogelijkheid tot binnen zitten en terrasje. www.facebook.com/barts0409

Bar Garibaldi, gelegen aan het gelijknamige plein. Kleine bar, groot terras, altijd live scherm voor Formule 1 en voetbal. www.facebook.com/Bar-garibaldi-922435874528640

Bar Memorial, Viale XXVI maggio, favoriete plek voor een aperitivo, lekkerste Aperol Spritz van Vieste met de meeste hapjes. Altijd druk, terras aan de straat. Hou je van drukte dan zit je hier goed, iedereen kent Angelo.

Carpenter wine Bar Bistrot in het centro storico, Via Ripe 7, mooiste uitzicht en de stadsmuur is je tafel. Bier van Birrificio del Gargano op de kaart./www.facebook.com/C-a-R-P-E-N-T-E-R-Wine-Bar-Bistrot-516101871794730

Alta Marea Vieste, Lungomare A. Vespucci 93. Gebouwd tegen de muur in de bocht met zicht op de haven. Indrukwekkende wijnkaart, de wijn van Cantine Merinum wordt hier geschonken net als ambachtelijke bieren uit de streek. Zeer kundig personeel. www.facebook.com/AltaMareaVieste

Asso bar, Via Pizzomunno 6, grote binnenruimte met biljart, mooi terras, zeer geschikt voor een ontbijtje alsook een borrel tot laat in de avond.

Reload Beer Food Fun, Via Massimo d’Azeglio 8, de enige echte pub van Vieste met buitenlandse bieren op de tap. Ook allerlei snacks op de kaart. Dartbord en voetbalspel aanwezig. Jonger publiek. Francesco , de eigenaar heeft in Engeland gewoond en die invloed zie je. www.pubreload.com

Bar l’Incontro de bar met de allergrootste sortering zoetigheden. Geschikt voor je ontbijt maar ook voor je aperitief. Binnen en buiten zitgelegenheid. Gelegen aan de hoofdstraat Viale XXIV maggio 82

UIT ETEN

La Teresina, in het oude centrum. Een mooi familierestaurant, volgehangen met een verzameling aardewerk en een prachtige sfeervolle buitenruimte met overkapping. Het zijn al jaren vrienden en ik ben er vaak te vinden. Pizza, paposcia, visspecialiteiten en veel typische streekgerechten. Specialiteit vissoep. Nicola weet alles van vis en er is elke dag verse vis. Kijk ook eens naar zijn filmpjes op fb.Via C. Batisti 55 https://www.facebook.com/lateresina


La Paradisea, gelegen aan de boulevard op loopafstand van het centrum. Grote binnen – en buitenruimte en geweldige bediening. Je voelt je er gelijk thuis. Pizza’s uit de houtoven, vis en vleesgerechten en pasta’s. ook typische streekgerechten. Zeer betaalbaar. Ook voor afhaal en bezorging. Lungomare Enrico Mattei 21

Ranch dell’Ambranella , net buiten Vieste in de prachtige natuur gelegen vind je het restaurant type agriturismo van de familie Bosco. Combineer het eten hier vooral met een wandeling. Er ligt een officiële Nordic Walking route vlakbij. Alle gerechten zijn traditioneel Viestaans en alle ingrediënten “chilometro 0” wat wil zeggen dat alles uit de nabije buurt komt. https://ranchdellambrenella.myadj.it/v/ranchdellambrenella

Chalet degli Ulivi dineren in een heerlijke tuin tussen de olijf- en fruitbomen dat kan hier. Wel reserveren want altijd vol, zeker in het weekend. www.chaletdegliulivi.com

Heb je zin in een echt avontuur en tijd om een route te rijden dan is een bijzondere ervaring MASSERIA SGARAZZA kijk bij de publicaties en lees het blog dat ik erover schreef.

Zoek je iets voor een speciale gelegenheid denk dan aan La Ripa, in het centro storico. En voor echte culinaire hoogstandjes ga je naar Ristorante Acqua.