Niet gecategoriseerd

Abruzzo

Abruzzo, met maar liefst drie Nationale Parken is Abruzzo met recht een groene regio. Al 15 jaar kom ik geregeld in deze prachtige ruige regio. Op doorreis van en naar het zuiden of voor een langere periode elke reis wordt Abruzzo aangedaan. De eerste vraag is altijd gaan we in de buurt van de Majella of naar de Gran Sasso? Zoveel moois elke keer weer te ontdekken. Ik denk dat de meeste bezoekers van Abruzzo voor de natuur en rust gaan, wandelen in de bergen combineren met het bezoeken van kleine dorpjes.

Een citytrip is echter ook heel goed mogelijk. Combineer Pescara eens met Chieti, beide de moeite waard en zeer divers. Voor cultuur zit je hier ook goed, musea, kerken er is een ruim aanbod. Wat te denken van L’Aquila of Sulmona?

Liever een strandvakantie? zelfs hier leent de regio zich voor. Een mooie lange kuststrook zonder overvolle stranden. Kortom deze regio heeft het allemaal.

Mijn eigen tips?

  • Castelli, het keramiek dorp
  • Isola del Gran Sasso, goede uitvalsplek voor dagtochten
  • Fara San Martino, hét pastadorp, in de schaduw van de Majella
  • Roccamorice

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *