Abruzzo

Abruzzo

Abruzzo, met maar liefst drie Nationale Parken is met recht een groene regio. Al meer dan 15 jaar kom ik elk jaar in deze prachtige ruige regio. Op doorreis van en naar het zuiden of voor een langere periode; elke reis wordt Abruzzo aangedaan. De eerste vraag die zich opdringt is altijd “gaan we in de buurt van de Majella of naar de Gran Sasso“? En nog steeds ben ik er niet uit welke van de twee mijn voorkeur heeft. Zoveel moois elke keer weer te ontdekken. Ik denk dat de meeste bezoekers van Abruzzo net als ikzelf voor de natuur en rust komen, wandelen in de bergen combineren met het bezoeken van kleine dorpjes.

Een citytrip is echter ook heel goed mogelijk. Combineer Pescara eens met Chieti, beide de moeite waard en zeer divers. Voor cultuur zit je hier ook goed, musea, kerken er is een ruim aanbod. Wat te denken van L’Aquila of Sulmona?

Liever een strandvakantie? zelfs hier leent de regio zich voor. Een mooie lange kuststrook zonder overvolle stranden. Kortom deze regio heeft het allemaal. Pescara heeft een fijn vliegveld en vanuit Weeze vlieg je in de periode april-november met Ryanair. Vlieg je vanaf Schiphol dan vlieg je op Rome.

Hou je van eten….. dan zit je in Abruzzo goed maar schrik niet van de overvolle borden. Abruzzesi houden van abbondante.

Mijn eigen tips?

 • Castelli, het keramiek dorp
 • Isola del Gran Sasso, goede uitvalsplek voor dagtochten
 • Fara San Martino, hét pastadorp, in de schaduw van de Majella
 • Roccamorice
 • Gran Sasso uiteraard met de kabelbaan omhoog
 • Ofena waar Barbara Summa van alles organiseert
 • Scanno
 • Palena
 • Sulmona
 • Pescara
 • Roccamontepiano
 • Penne
 • Alba Adriatica
 • Ortona en Lanciano

Vraag me gerust naar accommodaties, ik heb een aantal vrienden en kennissen die iets verhuren. Een aantal staan in het volgende bericht.

Boekentip: het boek van Ingrid Paardekoper. https://edicola.nl/product/abruzzohet-groene-hart-van-italie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *