Molise

Italian Experience in San Giovanni in Galdo

Gedurende de maanden mei en juni 2023 trappen we af met de mogelijkheid om een unieke 1 of meer daagse experience in San Giovanni in Galdo en omgeving te boeken. Ontmoet de gastvrije locals die altijd in zijn voor een praatje en verken de omgeving met mij als gids. Drink Tintilia wijn en proef traditionele gerechten, leer het kaartspel dat ieder weekend fanatiek gespeeld wordt en ervaar het simpele dorpse leven. Kortom dompel je geheel onder met deze Italian Experience. Ben je in de buurt, op doorreis of kom je voor langer naar Molise neem contact op en we maken samen een leuk programma naar jouw wensen. Alles in een ongedwongen en spontane sfeer en in het teken van ervaringstoerisme.

Ook met een programma van slechts 1 dag met overnachting krijg je zoveel meer mee van ons bijzondere dorp. De overnachting is al speciaal in de borgo met het Italiaanse ontbijtje bij de bar. Ik ken de leukste plekjes in de directe omgeving die ik je graag laat zien en wanneer je van wandelen houdt zit je helemaal goed.

We geven niet alles prijs maar hieronder een aantal opties:

 • ontvangst met uitgebreide aperitivo bij bar Marconi
 • wandeling in en rond het dorp en verkenning van de borgo met de botteghe
 • workshop pasta ( of traditioneel gerecht) maken in de trattoria en daarna mangiare natuurlijk
 • wandeling naar de restanten van de sannitische tempel op de heuvel met waanzinnig panorama
 • dagje Campobasso met de bus compleet met citywalk, bijzondere adresjes en aperitivo
 • fietstocht door de heuvels met picknick ( we zijn bezig met elektrische fietsen)
 • bezoek aan agriturismo en liquorificio
 • bezoek aan het Municipio met haar sculpturencollectie in de borgo
 • wijnproeverij op het platteland en bezoek cantina

Voor wie:

Voor iedere Italië liefhebber die op een niet-toeristische manier wil kennis maken met een klein authentiek dorp in Molise en haar bewoners waar de tijd echt heeft stilgestaan. Hou je van het pure Italië, veel contact met de gastvrije locals, ontdekken van de omgeving met natuurlijk een hapje & drankje op z’n tijd en dan zit je hier goed. Je leert er zeker ook nog een aardig woordje Italiaans bij dankzij de praatgrage locals. Kortom een UNIEKE ervaring.

Wanneer te boeken:

 • alle dagen tussen 1 en 14 mei en tussen 24 en 31 mei.
 • alle dagen tussen 1 en 10 juni en tussen 16 en 30 juni
 • allen dagen in september, oktober en november 2023

Accommodaties: (voor meer info kijk ook op de pagina accommodaties San Giovanni in Galdo)

 • twee appartementen in de oude burcht, elk geschikt voor twee personen, bovenste iets meer trappen te gaan
 • B&B in de hoofdstraat, huisje geschikt voor twee personen
 • compleet antiek dorpshuis voor 4 personen ( op aanvraag)
 • agriturismo in de buurt met meerdere mogelijkheden
 • stadsappartement in voor vier personen in het oude centrum van Campobasso

N.B.Uiteraard is het ook mogelijk met een bestaande groep te komen, denk aan familieweekend, sportclub, collega’s of vriendinnen uitstapje en meer. Een programma op maat verzorgen we graag en er zijn ook transfers bespreekbaar.

Heb je vragen of wil je meer info ? mail of app me gerust

info@marilu-in-italia.nl | 0648033099