Abruzzo

Accomodaties in Abruzzo

Mijn aanbevelingen voor verblijven in Abruzzo

La Vecchia Fontana; een heerlijke agriturismo door Anna en Tonino met hulp van zoon Mauro gerund. Hou je van natuur en van dieren dan zit je hier meer dan goed. In het gehucht Roccafinodamo bij Penne in de buurt ligt deze agriturismo ver van de weg af. Het terrein is megagroot, er zijn vele dieren en zelfs een waterval. De kamers zijn traditioneel en je kunt er voortreffelijk eten; alles komt van het eigen land, behalve de wijn ( van de buren) en het water ( uit de winkel). Wandelen? Alleen al op het terrein kun je kilometers maken maar ook start er een wandelpad achter het huis. ( zie wat ik erover schreef bij publicaties)

La Piazzetta in Fara San Martino is een appartementencomplex in een oude school. Vraag het appartement met het grote balkon met het mooiste zicht op de Majella. Er is een zwembadje, je kunt er elektrische mountainbikes huren en ook voor alle andere zaken is Pietro behulpzaam. Extra tip: wandel door de kloof en ga uit eten bij La Villetta!

Le Pietre Ricce heet een B&B te zijn maar is eigenlijk een heel huis in Roccamontepiano. Je krijgt alles om zelf een ontbijtje te maken maar kunt er ook zelf koken, er is een tuin en je mag uit de moestuin van Fabio plukken. De dorpskern biedt horeca, is op loopafstand en

Residence La Piscina, bij het mooie plaatsje Isola del Gran Sasso d’Italia alweer een familiebedrijf. Tea en Sergio hebben hier boven hun eigen supermarkt een aantal appartementen en kamers. Laat je niet afschrikken door het gebouw, vanaf de weg lijkt het vreemd zo bij de supermarkt maar aan de achterkant kom je in een andere wereld. Je kunt dus eenvoudig boodschappen doen en zelf koken maar ook bij de familie boven in het huiskamer restaurant eten. Een grote tuin met zwembad dat uitzicht heeft op de Corno Grande maakt het plaatje compleet. In het levendige centrum van Isola del Gran Sasso d’Italia op 5 minuutjes rijden vind je horeca en winkels en Castelli, hét keramiek dorp is een kwartiertje hogerop gelegen. Ik schreef er een blog over. De appartementen zijn geschikt voor een langer verblijf zodat je het Nationaal Park Gran Sasso e Monti della Laga uitgebreid kunt verkennen. Bovendien zijn zij het hele jaar open. Wil je boeken mail me even.

Trattorja della pace in Ofena is een heel speciaal plekje. Barbara organiseert hier een groot deel van het jaar activiteiten. Het is een B&B in een prachtig opgeknapt antiek pand. ( foto’s volgen)

Wil je echt kamperen midden in de natuur? Kijk dan bij www.roccadisotto.com. Eigen tentje mee, of huur een blokhut.