Abruzzo

Accomodaties in Abruzzo

Mijn aanbevelingen voor Abruzzo

La Vecchia Fontana; een heerlijke agriturismo door Anna en Tonino met hulp van zoon Mauro gerund. Hou je van natuur en van dieren dan zit je hier meer dan goed. In het gehucht Roccafinodamo bij Penne in de buurt ligt deze agriturismo ver van de weg af. Het terrein is megagroot, er zijn vele dieren en zelfs een waterval. De kamers zijn traditioneel en je kunt er voortreffelijk eten; alles komt van het eigen land, behalve de wijn ( van de buren) en het water ( uit de winkel). Wandelen? Alleen al op het terrein kun je kilometers maken maar ook start er een wandelpad achter het huis. ( zie wat ik erover schreef bij publicaties)

La Piazzetta in Fara San Martino is een appartementencomplex in een oude school. Vraag het appartement met het grote balkon met het mooiste zicht op de Majella. Er is een zwembadje, je kunt er elektrische mountainbikes huren en ook voor alle andere zaken is Pietro behulpzaam. Extra tip: wandel door de kloof en ga uit eten bij La Villetta!

Le Pietre Ricce heet een B&B te zijn maar is eigenlijk een heel huis in Roccamontepiano. Je krijgt een ontbijtje maar kunt er ook zelf koken, er is een tuin en je mag uit de moestuin van Fabio plukken.

Trattorja della pace in Ofena is een heel speciaal plekje. Barbara organiseert hier een groot deel van het jaar activiteiten. Het is een B&B in een prachtig opgeknapt antiek pand. ( foto’s volgen)