Niet gecategoriseerd

Cilento

Cilento is een prachtig gebied van Campania en ligt ten zuiden van de stad Salerno. De reden dat ik er de eerste keer kwam was de film Benvenuti al Sud. Ik zag deze in een Italiaanse bioscoop en ging gelijk op onderzoek uit waar de film opgenomen was. Het bleek rond en in Castallabate te zijn, een prachtplek dus een nieuwe trip was geboren. Dwars door Italië, dit keer van noordoost naar zuid west bereikten we via Napoli en Salerno Castellabate wat de moeite waard bleek. We vervolgden de reis via slingerwegen richting Pioppi waar we heerlijk in een tropische tuin aan zee aten. Pioppi behoort trouwens tot een van de blue zones van de wereld. Pisciotta, Palinuro en Camerota werden onze uitvalsbasis om zowel de kust als de overweldigende natuur van het binnenland ( een groot Nationaal Park) te ontdekken. Noem het op en je vindt het hier; zand – en rotsstranden, pijnboombossen, watervallen, avontuurlijke paden met half ingestorte bruggetjes, leuke dorpjes, markten en weinig toeristen. Dat de locals supervriendlijk zijn en je overal heerlijk kunt eten maakt het compleet. Ik noem het persoonlijk “de Amalfikust zonder de poespas” zeker zo mooi , met echte mensen, minder druk en minder duur. Wandelfanaten komen hier zeker aan hun trekken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *