Gargano

olijfolie

Sinds 2015 ben ik actief in de wereld van de Italiaanse olijfolie en weet inmiddels wel het een en ander van het hele proces durf ik te zeggen. Mijn liefde voor de eeuwenoude olijfbomen in Vieste en de vriendschap met de familie Medina leidde ertoe dat ik hun olijfolie mee naar Nederland nam voor vrienden hier en inmiddels heb ik een fijne vaste klantenkring en komt er jaarlijks een paar honderd liter deze kant op. De familie Medina die inmiddels aan de vierde generatie passie voor olijfolie toe is leerde mij in de loop der jaren veel over onderhoud, olijfpluk en hun eerlijke & heerlijke olijfolie.

We organiseerden samen olijftrips voor kleine groepen zodat ook de Nederlanders mee kunnen plukken en persen en met eigen ogen zien hoeveel werk en liefde erin zit.

Inmiddels hebben de drie zonen van Luigi en Mimma ook een eigen lijn biologische olijfolie, zij zijn opgegroeid met de passie voor de bomen van de familie en verkopen de olie tijdens de zomer in een fraaie bottega in het oude centrum van Vieste. Daar kun je elke avond terecht bij oudste zoon Gianluigi voor een proeverij en uitgebreid advies en vind je er ook aanverwante producten zoals cosmetische producten op basis van olijfolie. Bottega: Piazza Vittorio Emanuele Vieste

www.olivetomedina.it

Natuurlijk kun je overal olijfolie kopen maar kijk uit. Koop nooit om de verpakking dus kijk, ruik en proef goed. Dat een olijfolie ergens een prijs heeft gewonnen wil niet zeggen dat jij deze lekker vindt. Koop geen lichte flessen die ergens in de zon staan. Olijfolie is voor veel Nederlanders nog steeds een luxe product en ik hoor vaak dat men het duur vindt maar vergeet niet dat het veel werk is voordat de olie in het blik of in de fles zit. Het hele jaar door is er wel iets aan onderhoud in de boomgaard te doen. Om nog maar te zwijgen van het arbeidsintensieve plukken, transporteren en persen van de olijven. Meest gehoorde kreet tijdens een olijftrip is dan ook “nu snap ik dat goede olijfolie wat duurder is”.

Wil je meer weten lees dan eens dit artikel of nog beter ga eens mee in november en ervaar zelf de olijfpluk en leer van alles over olijfolie. Lees hier meer:

https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/puglia/olijven-plukken-in-de-gargano/

We hopen ook in 2024 weer een olijftrip te plannen alleen is de vraag of we dat in Vieste of in Molise gaan doen.Want zoals je elders kunt lezen ben ik ook in Molise actief en heb daar in 2022 al op verschillende locaties olijven mogen plukken en ook daar komt geweldige olijfolie vandaan. Stay tuned!

De olijfolie kan vanaf nu ( 15 oktober 2023) besteld worden.

De olijfpluk begint ook in Vieste bijna en er komt in december weer een groot transport met de (h)eerlijke olijfolie extra vergine vers van de pers.

Uiteraard zoals je gewend bent van de familie Medina de beste kwaliteit en smaak. De eerste testen zijn weer veelbelovend.

Alleen in blikken van 1,3 en 5 liter verkrijgbaar.

Actuele prijzen:

1 liter     voor 19,50

3 liter     voor 56,50

5 liter     voor 90,00

10 liter   voor 170,00

In en rond Nijmegen kom ik de olie weer brengen, ophalen bij mij mag ook en anders stuur ik de olie op tegen verzendkosten.

Saluti Marlou

info@marilu-in-italia.nl

0648033099 whatsapp