Marilù

Marlou; Nederlandse door geboorte maar 100% Italofiel en door al mijn Italiaanse vrienden “geadopteerd en goedgekeurd” als Italiaanse. Ik heb meer gezien van hun land dan zijzelf en weet er beter de weg dan in Nederland. Italië is al jarenlang elke dag onderdeel van mijn leven, het heeft me al veel moois gebracht, altijd zonder echt plan. Mijn Italiaanse naam is Marilù.

Ik wil je graag kennis laten maken met het echte, pure Italië waar ik van hou. Tientallen jaren reizen met twee motoren ( met lief & dochter) en auto ( onze oldtimer plus hond ) naar de variant van nu (met auto & motor) kris kras door de Laars levert een schatkist aan fijne plekjes op maar ook bijzondere ontmoetingen en avonturen. Lees hier meer: https://www.marilu-in-italia.nl/2023/07/14/off-the-road-trips/ En al wonen mijn Italiaanse vrienden verspreid over heel Italië, mijn hart ligt duidelijk in het zuiden.  Abruzzo, Basilicata, Calabria en Cilento de prachtige ruige gebieden en Napoli als absolute numero uno favoriete stad. Uiteraard Puglia en mijn huidige uitvalsbasis Molise. Ik heb een zwak voor onbekende gebieden.

Ooit door een ongeluk voor een langere periode gestrand in Vieste, Gargano, ( het onbekendere deel van Puglia) en er mijn hart verloren. Dit leverde vriendschappen voor het leven op en de volgende stap was met die amici iets opzetten buiten het seizoen. Verkoop van olijfolie in Nederland en de eerste kleinschalige olijfpluk trips waren al snel een feit. Ook hier kwam van het een het ander en leidde tot ervaringstoerisme.

Ervaringstoerisme: jou d.m.v. activiteiten samen met de locals een plek te laten ervaren dat is mijn specialiteit. Ik hou niet van massatoerisme, ga compleet op in de plaats waar ik ook ben en mijn persoonlijke missie tijdens het reizen was en is géén of zo min mogelijk Nederlanders tegen te komen. Dat ik de taal spreek en schrijf, altijd op onderzoek ga en interesse heb in de “gewone mens” helpt wat vaak tot bijzondere gesprekken leidt, natuurlijk hierbij.

Mensen weten me inmiddels te vinden voor info over Gargano, steeds vaker word ik gevraagd als gids door reisorganisaties en mag ik er vakanties voor mensen organiseren. Ik ken natuurlijk na 20 jaar heel goed de weg, ben van de laatste ontwikkelingen op de hoogte en heb genoeg connecties om snel iets te regelen, zelfs in vervelende- of nood situaties. Voor Ciao tutti verschenen een aantal blogs in de periode dat ik er woonde, die vind je ook op de site verzameld. Ik ben er nog steeds actief en ben er vaak voor de combi van vrienden en werk.

“…. en zo komt er dus weer een nieuw avontuur op mijn pad….”

Inmiddels is er in 2022 , een nieuwe liefde op mijn pad gekomen namelijk Molise. Vanwege mijn ervaringen in Vieste ben ik gevraagd iets soortgelijks met de locals op te zetten in San Giovanni in Galdo, een piepklein dorp met grootse plannen, waar ik op uitnodiging van de gemeente al drie maanden woonde als soort van proef. Die proef is zo geslaagd dat ik besloot de uitdaging aan te gaan om iets op te zetten in dit typische ‘leegloopdorp’ en sinds najaar 2022 verblijf ik er een groot deel van het jaar en ga ook hier aan de slag met lokaal toerisme. Het echte pionieren en samenwerken ter plaatse daar hou ik van en ik heb mijn hart al verloren aan dit kleine dorp met haar lieve bewoners. En zo komt er dus weer een nieuw avontuur op mijn pad. Ook dit is te volgen op mijn Facebookpagina en ik zal erover schrijven voor Ciao tutti.

Het dorp ligt maar 2.5 uur van Vieste vandaan dus ik kan de werkzaamheden daar goed blijven uitvoeren. Bovendien ligt Molise erg centraal zodat ik makkelijk naar andere favoriete regio’s kan reizen. Want reizen, nieuwe plekjes ontdekken, verhalen schrijven en me volledig onderdompelen dat blijf ik natuurlijk doen.

lokaal/slow toerisme

Mijn specialisme is dus zoals eerder gezegd het ervaringstoerisme, kleinschalig lokaal toerisme, slow toerisme en dan ook nog juist buiten het hoogseizoen. Ik werk alleen met inmiddels bevriende locals samen en alle programma’s zijn dus ook samen met hen. Denk aan proeverijen, olijfpluk, workshops pasta maken, bijzondere tradities beleven en meer.

Wat je nog meer van mij moet weten? Ik hou van echte mensen en hun verhalen en niet van bluf of poeha. Heb een organisatietalent en kom mijn afspraken na maar improviseer net zo gemakkelijk en ben overal voor in. Mijn liefde voor dieren is groot, zal me altijd bekommeren om zwerfdieren, heb al jaren een adoptie ezel in Biella ( Piemonte) en steun diverse dierendoelen. Verder wandel ik elke dag, waar ik ook ben.

Wil je meer weten, aarzel niet en neem contact op. Je kunt me benaderen voor alles wat met Gargano  en Molise te maken heeft. Of zoek me op in Vieste of San Giovanni in Galdo. Kijk ook eens onder het kopje service-diensten wat ik voor je kan betekenen. Mijn drempel is laag, ik heb een groot Italiaans netwerk dus kan van alles regelen. Bovendien ben ik altijd in voor een buon caffè of een Negroni Sbagliato en een goed gesprek. Volg me op Facebook of Instagram en als blogger voor de enige echte Ciao tutti!

Ci sentiamo, arrivederci,  Marlou©