Marilù

Marlou; Nederlandse door geboorte maar 100% Italofiel en door al mijn Italiaanse vrienden “geadopteerd en goedgekeurd” als Italiaanse. Italië is al jarenlang elke dag onderdeel van mijn leven, het heeft me al veel moois gebracht, altijd zonder echt plan. Mijn Italiaanse naam is Marilù.

Ik wil je graag kennis laten maken met het echte, pure Italië waar ik van hou. Tientallen jaren reizen met de motor ( met lief & dochter) en auto ( oldtimer plus hond) kris kras door de Laars levert een schatkist aan fijne plekjes op maar ook bijzondere ontmoetingen en avonturen. En al wonen mijn Italiaanse vrienden verspreid over heel Italië, mijn hart ligt in het zuiden.  Abruzzo, Basilicata, Calabria en Cilento de prachtige ruige regio’s en Napoli als absolute numero uno favoriete stad.

Ooit voor een langere periode gestrand in Vieste, Gargano, ( het onbekendere deel van Puglia) en er mijn hart verloren. Dit leverde vriendschappen voor het leven op en de volgende stap was met die amici iets opzetten buiten het seizoen. De eerste kleinschalige olijfpluk trips waren al snel een feit.

Ervaringstoerisme: jou d.m.v. activiteiten samen met de locals een plek te laten ervaren dat is mijn specialiteit. Ik hou niet van massatoerisme, ga compleet op in de plaats waar ik ook ben en mijn persoonlijke missie tijdens het reizen was en is géén of zo min mogelijk Nederlanders tegen te komen. Dat ik de taal spreek en schrijf, altijd op onderzoek ga, helpt natuurlijk hierbij.

Mensen weten me inmiddels te vinden voor info over Gargano, steeds vaker word ik gevraagd als gids door reisorganisaties of mag ik er vakanties voor mensen organiseren. Ik ken natuurlijk na 15 jaar heel goed de weg, ben van de laatste ontwikkelingen op de hoogte en heb genoeg connecties om snel iets te regelen. Voor Ciao tutti verschenen een aantal blogs in de periode dat ik er woonde, die vind je verzameld op de pagina Publicaties. Ik ben er nog steeds actief en ben er vaak voor de combi van vrienden bezoeken en werk.

“…. en zo komt er dus weer een nieuw avontuur op mijn pad….”

Inmiddels is er in 2022 , een nieuwe liefde op mijn pad gekomen namelijk Molise. Vanwege mijn ervaringen in Vieste ben ik gevraagd iets soortgelijks met de locals op te zetten in San Giovanni in Galdo, een piepklein dorp met grootse plannen, waar ik op uitnodiging van de gemeente al drie maanden woonde als soort van proef. Die proef is zo geslaagd dat ik besloot de uitdaging aan te gaan om iets op te zetten in dit typische ‘leegloopdorp’ en vanaf 2023 woon ik er een groot deel van het jaar en ga ook hier aan de slag met lokaal toerisme. Het echte pionieren en samenwerken ter plaatse daar hou ik van en ik heb mijn hart al verloren aan dit kleine dorp met haar lieve bewoners. En zo komt er dus weer een nieuw avontuur op mijn pad. Ook dit is te volgen op mijn Facebookpagina en bij Ciao tutti.

Het dorp ligt maar 2.5 uur van Vieste vandaan dus ik kan de werkzaamheden daar goed blijven uitvoeren. Bovendien ligt Molise erg centraal zodat ik makkelijk naar andere favoriete regio’s kan reizen. Want reizen, nieuwe plekjes ontdekken en me volledig onderdompelen dat blijf ik natuurlijk doen. Mijn roadtrips door de Laars zijn eigenlijk meer off the road trips daar ik de niet gebaande paden opzoek wat altijd tot ontmoetingen en avontuur leidt. Ooit….. wanneer ik echt tijd over heb bundel ik deze verhalen tot een boekje.

lokaal/slow toerisme

Mijn specialisme is dus zoals eerder gezegd het ervaringstoerisme, kleinschalig lokaal toerisme, slow toerisme en dan ook nog juist buiten het hoogseizoen. Ik werk alleen met inmiddels bevriende locals samen en alle programma’s zijn dus ook samen met hen. Denk aan proeverijen, olijfpluk, workshops pasta maken, bijzondere tradities beleven en meer. Verder wandel ik echt elke dag, waar ik ook ben.

Wil je meer weten, aarzel niet en neem contact op. Je kunt me benaderen voor alles wat met Gargano  en Molise te maken heeft. Of zoek me op in Vieste of San Giovanni in Galdo. Kijk ook eens op de pagina Diensten-werkzaamheden wat ik voor je kan betekenen. Mijn drempel is laag, ik heb een groot Italiaans netwerk dus kan van alles regelen. Bovendien ben ik altijd in voor een buon caffè of een Negroni Sbagliato en een goed gesprek. Volg me op Facebook of Instagram en als blogger voor de enige echte Ciao tutti!

Ci sentiamo, arrivederci,  Marlou©